Ha Rien, kun je jezelf kort voorstellen?

Ik ben Rien van de Beek. Op 1 april jl ben ik in dienst getreden bij de VGS als hrm-adviseur. Hiervoor ben ik ruim 20 jaar bij een andere organisatie werkzaam geweest als HR-adviseur voor het bedrijfsleven en de non-profitsector. De kennis en ervaring die ik in die jaren heb opgedaan, neem ik mee in mijn rol binnen de VGS.

Waar ga jij je vooral mee bezighouden voor GS-vitaal?

Een groot deel van mijn tijd bij VGS ben ik werkzaam voor GS-vitaal. Eén van de onderwerpen waar ik mij mee bezig zal houden is het thema Duurzame Inzetbaarheid. Mijn waarneming is dat dit onderwerp steeds belangrijker wordt. We mogen langer doorwerken en er wordt steeds meer van ons gevraagd. Dat vraagt om het treffen van een tijdige voorbereiding op duurzame inzetbaarheid. Voor mijzelf zie ik een mooie uitdaging om dit thema binnen onze aangesloten scholen ‘op de kaart te zetten’. Met als uiteindelijke doel de medewerkers (voor zover wij dat zelf kunnen) inzetbaar te houden tot het einde van hun loopbaan.

Welk doel heb je op de korte termijn voor ogen?

Voor de komende maanden heb ik voor mijzelf als doel gesteld onze aangesloten scholen te bezoeken om de brede dienstverlening van GS-vitaal onder de aandacht te brengen. Specifiek wil ik het thema Duurzame Inzetbaarheid bespreekbaar maken met als doel dit onderwerp binnen de school als een rode draad op te pakken waardoor iedereen die bij de school betrokken is, inclusief het schoolbestuur, actief hiermee bezig kan zijn. Uiteindelijk is elke medewerker hiermee gebaat!

Heb je vragen voor mij of een mooie casus vanuit de praktijk? Bel gerust even.

Rien van de Beek

0180 - 442 627