Het pensioen is in grote lijnen geregeld. Veel staat vast. Maar er zijn ook keuzes die de medewerker zelf moet maken. Wanneer hij/zij stopt met werken bijvoorbeeld. Of hij/zij dan helemaal stopt of voor een deel van de werkweek. Of men het pensioen voor de partner wilt verhogen of verlagen. En hoe men de pensioenuitkering uiteindelijk gaat verdelen. De medewerker kiest zelf. En dat is vaak lastig en ingewikkeld. De pensioenvoorlichters van ABP helpen graag bij deze afwegingen.

Hieronder de informatie die u kunt voorleggen aan uw medewerkers.

Welke hulp wilt u?

ABP helpt u. Bijvoorbeeld met het pensioenoverzicht dat u elk jaar krijgt. Uw persoonlijk digitaal dossier op MijnABP sluit daarbij aan. Op MijnABP kunt u ook zelf berekeningen maken en uw pensioen zelf samenstellen. U logt in op MijnABP met uw DigiD. U kunt ook bellen met de Klantenservice van ABP op telefoonnummer 045 – 579 62 55.

ABP Pensioenvoorlichting, voor een persoonlijk gesprek

Uw werkgever vindt het belangrijk dat u goed wordt geholpen. Daarom nodigen zij een pensioenvoorlichter van ABP uit voor een videospreekuur. De pensioenvoorlichters van ABP helpen u graag op weg. Samen met u bekijken zij uw pensioensituatie. Hoe staat uw inkomen ervoor als u straks wilt stoppen met werken? Of als u arbeidsongeschikt wordt? Hoe staan uw nabestaanden ervoor als u zou overlijden? De pensioenvoorlichters van ABP helpen u met de keuzes die u kunt en moet maken.

Meldt u aan voor een gesprek

Het online-gesprek duurt ongeveer 3 kwartier. De online ABP-pensioen-videospreekuren staan gepland op :

  • Dinsdag 27 februari
  • Donderdag 29 februari
  • Maandag 11 maart
  • Vrijdag 15 maart

Wilt u zich aanmelden, klik hier.

Let op! De aanmelding is pas definitief als u een bevestigingsmail heeft ontvangen. Vermeld bij uw aanmelding het emailadres dat u gebruikt om de link te ontvangen om deel te nemen aan het gesprek.

Bereid het gesprek alvast voor

Denkt u van tevoren alvast na over wat u wilt bespreken. Bekijk bijvoorbeeld uw meest recente pensioenoverzicht en ga eens naar MijnABP. Ga voor uzelf na wat uw wensen zijn rond uw pensioen. Het is handig als u uw website “MijnABP” open heeft staan als het gesprek met de pensioenvoorlichter begint.