Wat is het programma WorkBalance? 

WorkBalance biedt medewerkers van aangesloten scholen laagdrempelig en anoniem toegang tot professionele hulp bij vragen over hun mentale gezondheid. De medewerk(st)er krijgt 3 – 5 onlinegesprekken aangeboden van een half uur. De begeleiding bestaat uit 1-op-1 coaching door een psycholoog, maatschappelijk werker of coach van stichting de Vluchtheuvel. Stichting de Vluchtheuvel biedt vanuit een christelijke identiteit professionele, psychosociale hulp bij levens- en gezinsvragen. Tijdens deze sessies kan men in gesprek over bijvoorbeeld werkplezier, stress, vermoeidheid maar ook omtrent een eventuele moeilijke thuissituatie, gezinsproblematiek, gedragsverandering etc.

Over het algemeen ervaren de medewerkers de hulp als zeer positief. Gemiddeld geven ze de begeleiding een 8,3.  Klik ook hier voor het uitgebreidere interview met Leen van Dijk, directeur van de Ruitenbeekschool in Lunteren. 

“Door de inzet van WorkBalance krijg je als leidinggevende een extra -preventief- instrument om medewerkers op een laagdrempelige wijze te steunen bij hun vragen over hun persoonlijke of professionele situatie, waarmee ze weer meer grip krijgen op hun omstandigheden. Dat helpt ze.” - Jantienus Ymker, directeur Christelijk Kindcentrum De Wegwijzer Oosterwolde

Wat kost deelname aan het programma WorkBalance?

Scholen kunnen deelnemen aan het programma voor een zeer aantrekkelijk tarief van 25 euro per medewerker per jaar. Dit komt neer op een gemiddeld bedrag van 1.000 euro per school. Voor dit bedrag kan per jaar 15% van de medewerkers een hulpvraag indienen, wat in de praktijk in bijna alle gevallen toereikend zal zijn. Scholen kunnen jaarlijks besluiten het programma op te zeggen. 

''Workbalance geeft mij de mogelijkheid om een collega laagdrempelig in aanraking te brengen met hulp als onze ondersteuning ontoereikend is, maar specialistische uitgebreidere zorg (nog) niet nodig lijkt. Heel fijn om zo in een veilige setting nabije externe hulp aan te kunnen bieden.” - Marieke van Zijl – Speksnijder, directeur Oranje-Nassauschool Stolwijk

GS-vitaal beveelt dit mooie programma van harte aan! Meer informatie of aanmelden? Stuur een mail naar Eelco Weerheim van Stichting de Vluchtheuvel: cweerheim@stichtingdevluchtheuvel.nl.

 

 

Meer informatie over de pilot?

Martha Koelewijn

m.koelewijn@gs-vitaal.nl / 0180 - 442 692