Schoolleiders, leerkrachten en overige personeelsleden kunnen gratis gebruik maken van online christelijke zelfhulpmodules. Deze modules zijn ontwikkeld door Eleos in samenwerking met ProLife. Met behulp van deze laagdrempelige, anonieme modules leren medewerkers klachten herkennen en krijgen ze informatie over (het ontstaan van) de klachten. Daardoor leren zij hun gedragingen en gewoontes te begrijpen en waar mogelijk te verminderen.

Nieuwe zelfhulpmodule

Er is een nieuwe zelfhulpmodule beschikbaar gekomen ‘Mentaal sterk tijdens de coronacrisis’. Deze module bestaat uit 2 onderdelen:

  1. Je hebt waarschijnlijk allerlei gedachten en gevoelens bij de coronacrisis. Eigenlijk is alles begrijpelijk. In dit eerste deel leer je tegen welke gevoelens je moet vechten. En wanneer je die moet accepteren.
  2. In het tweede deel worden praktische tips gegeven voor het omgaan met de coronacrisis. In dit onderdeel worden 6 vragen gesteld en op al die 6 vragen wordt antwoord gegeven. De 6 vragen zijn als volgt:
  • Hoe blijf je je verbonden voelen?
  • Wat kun je wel controleren?
  • Moet je het nieuws blijven volgen?
  • Hoe voel je je voldaan?
  • Hoe zorg je voor jezelf?
  • Hoe ga je om met onzekerheid en teleurstelling?

Naast de module ‘Mentaal sterk tijdens de corona-crisis’, zijn er nog drie modules beschikbaar gekomen die gelinkt zijn aan de corona-crisis, zoals de module ‘Eenzaamheid tijdens de corona-crisis’. De corona-gerelateerde zelfhulpmodules kunnen foto’s en teksten bevatten die niet goed aansluiten bij de christelijke achterban. Specifiek deze modules zijn namelijk ontwikkeld door Minddistrict, de leverancier van de software. Aangezien veel mensen er behoefte aan hebben, worden de modules via Eleos en ProLife toch aangeboden.

Hoe vul ik de module in?

Lees hier meer over onze dienst ‘zelfhulpmodules’, welke thema’s er nog meer zijn en hoe je de module anoniem kunt invullen.