Het aanmelden is zo geregeld

 • Aanmelden
  Medewerkers kunnen zich hier aanmelden. Vul je geslacht, voor- en achternaam, e-mailadres en wachtwoord in. Ook medewerkers die niet verzekerd zijn bij ProLife kunnen kosteloos 12 maanden lang trainingen volgen in deze online omgeving. Wil jij dat je gegevens niet te herleiden zijn?  Je kunt dan een fictieve naam gebruiken en een e-mailadres aanmaken die je alleen voor de online trainingen gebruikt.
 • Bevestig je aanmelding
  Je krijgt een e-mail om jouw aanmelding te verifiëren. Deze verificatie is onderdeel van de aanmeldprocedure.
 • Log in en kies een module
  Je kunt een online module volgen op het moment dat het jou uitkomt. Je kunt 1 of meer cursussen volgen:
1. Angst overwinnen Je onderzoekt wat je angst is, hoe angst ontstaat en hoe het tot uiting komt.
2. Balans in je werk Krijg inzicht in je eigen werksituatie en wat daarin stress veroorzaakt.
3. De ander vergeven  Je staat stil bij het proces van vergeving en denkt na hoe dit jou kan helpen in jouw eigen proces.
4. Depressieve gevoelens doorbreken Word bewust van de relatie tussen gedachten en gevoelens en weet wat je kan doen om je weer goed te voelen.
5. Beter slapen  Leer hoe slaapproblemen kunnen ontstaan, hoe jouw nachtrust eruit ziet en wat je kan doen om beter te slapen.
6. Evenwichtig zelfbeeld Leer hoe het komt dat je zelfbeeld positief of negatief is. En wat je kunt doen om een evenwichtig zelfbeeld te krijgen.
7. Hulp bij seksverslaving Ontdek wat de kenmerken en oorzaken van een seksverslaving zijn en wat de invloed daarvan is op verschillende leefgebieden.
8. Leren leven met een chronische aandoening Leer wat je beperkingen en mogelijkheden zijn. En ga aan de slag met het aanvaardings- en herstelproces.
9. Moeder zijn en werken Breng je taken als moeder in kaart en weet wat overbelasting veroorzaakt. Ook leer je hoe je als werkende moeder in balans komt.
10. Omgaan met eenzaamheid Onderzoek wat jouw eenzaamheid is. En leer wat je kunt doen om het te doorbreken.
11. Stoppen met piekeren Je leert wat piekeren is, welke gedachten jou bezighouden en wat je kan doen om minder te piekeren.
12. Verder na verlies Je denkt na over wat jouw rouwproces beïnvloedt en krijgt tips die je helpen met het verwerking.
13. Vitale relatie Je gaat kijken wat je kunt doen om de weg naar je partner weer terug te vinden en je relatie weer nieuw leven in te blazen.
14. Omgaan met je boosheid Ontdek wat jou boosheid is en leer je hoe je jouw boosheid op een goede manier kunt uiten.
15. Zorgen voor een ander en jezelf Krijg inzicht in je eigen mantelzorgsituatie en weet wat je kan doen om balans te krijgen. Ook in de zorg voor jezelf.
16. Zorgen voor je kinderen tijdens en na een scheiding Ontdek wat de invloed van een scheiding zijn voor je kinderen. Ook krijg je tips voor tijdens en na een scheiding.
17. Meer ontspannen leven Krijg zicht op wat leven met aandacht betekent en ontdek hoe je dit kan toepassen in je leven.
18. Voorkom een burn-out  Je leert wat het verschil is tussen overspannenheid en een burn-out en krijgt tips om meer in balans te komen.
19. Sociale angst de baas Je staat stil bij wat sociale angst is en leer wat je kunt doen om minder last van angst te hebben in sociale situaties.
20. Omgaan met onzekerheden Onderzoek wat jij kunt doen om minder last te hebben van onzekerheden. Zodat je meer rust krijgt over de zorgen die je hebt.
 • Optioneel: stel een vraag
  Tijdens het volgen van een module kun je 1 keer online en anoniem een vraag stellen aan een hulpverlener van Eleos. Heb je meer hulp nodig? Of worden je klachten niet minder? Neem dan contact op met je huisarts.
 • Nodig iemand uit om je ‘naaste’ te worden. Je kunt dan gesprekken met ze starten en ze toevoegen aan gesprekken met jouw hulpverlener.
 • Heb je jezelf eerder aangemeld? Dan kan je direct inloggen met je e-mailadres en wachtwoord.

Waarborging privacy

Persoonsgegevens zijn veilig omdat er volgens AVG-wetgeving wordt gewerkt. Eleos Zelfhulp verzorgt via Minddistrict de cursussen. Zij zijn specialist in christelijke psychische zorg. Eleos deelt geen persoonsgegevens met VFGS, Pro Life en werkgever.

“Om met mijn klachten naar een huisarts te gaan was echt een drempel voor mij. De online cursus was een goede oplossing om even een 1e check te doen. De cursus versterkte mijn gevoel dat mijn klachten serieus waren. Ik wist toen dat het niet ‘tussen mijn oren zat’. Dat gaf mij rust en moedigde mij aan om hulp te zoeken. Ik wil het daarom iedereen aanraden. Of je nu, net als ik, je erg vermoeid, somber en gestrest voelt. Of als je andere klachten hebt.” - deelnemer Jeroen

Vragen? Opmerkingen? Laat het weten

Martha Koelewijn

0180 - 442 692