Hoe werkt de Werkdrukscan?

Uw medewerkers worden per e-mail uitgenodigd om de vragenlijst online in te vullen. Het invullen kost ongeveer 15 minuten. De medewerker ontvangt vervolgens direct een persoonlijke rapportage via e-mail. Doordat de oorzaken van werkdruk op individueel niveau inzichtelijk worden gemaakt, helpt dit rapport bij de bewustwording bij de medewerker. De werkgever ontvangt dit rapport uiteraard niet.

De medewerker kan (als daar behoefte aan is) een gesprek aanvragen met de leidinggevende en/of met de adviseur van GS-vitaal in samenwerking met het landelijke VFPF. Doel van dit gesprek is om te bespreken wat op individueel niveau gedaan kan worden om de beleefde werkdruk te verminderen.

Geanonimiseerde teamrapportage

De schooldirectie ontvangt bij minimaal 5 ingevulde scans, een geanonimiseerde teamrapportage. Deze rapportage wordt door de adviseur eerst besproken met de directie en daarna met het team. Samen worden ideeën bedacht hoe de ervaren werkdruk te verlagen. De directie stelt vervolgens een Plan van Aanpak op.

Interesse? Vragen? Bel me gerust

Martha Koelewijn

0180 - 442692

Zelf aan de slag

Wilt u zelf aan de slag met het thema ‘werkdruk’? Download dan hier de koerskaart ‘van werkstress naar werkplezier’. Deze kaart helpt je om de dialoog te voeren over werkstress en werkplezier. Zo kom je erachter hoe je de energiebronnen van je medewerkers kunt versterken.

 

Naar de koerskaart